Escola de Enxeñaría Forestal. Campus de Pontevedra
Coñecer o procedemento para a recolleita e transporte de cogomelos silvestres conforme á lexislación vixente.
Aprender a determinara os fungos e coñecer as principais especies tóxicas, o seu perigo e os protocolos de actuación fronte a intoxicacións.
Coñecer as principais especies comestibles, as súas propiedades nutracéuticas e o seu aproveitamento en cociña.
Coñecer outras posibles aplicacións dos cogomelos, por exemplo desde una punto de vista etnolóxico.
REQUISITOS: capacidade de mobilidade fóra do centro de Pontevedra
PROGRAMA
Introdución á macromicoloxía
Normativa galega para a apaúa de cogomelos silvestres Manexo de claves de identificación de cogomelos Amanita e cogomelos semellantes
Boletus e cogomelos semellantes
Cantharellus, Craterellus e cogomelos semellantes
Lactarius e cogomelos semellantes Macrolepiota e cogomelos semellantes Outros cogomelos de interese Micetismos e o seu tratamento
Nutracéutica e introdución á micogastronomía