Para as sesións teóricas: Facultade de Química (aula 24 - bloque E, 2º piso). Para as sesións practicas: Facultade de Bioloxía (laboratorio de botánica - bloque A, 1º piso).
Para consultar a qué colectivo pertence, a efectos de descontos en actividades de extensión universitaria prema no seguinte enlace Colectivos Universidade de Vigo
O obradoiro centrarase no cultivo práctico de varias especies de cogomelos de interese gastronómica. Para isto, aportaranse ao alumno os coñecementos teóricos necesarios, así como todo o material preciso para desempeñar o cultivo coa guía do persoal docente do obradoiro.
Constará de 20 horas, das cales 6 horas serán adicadas á realización práctica das diferentes fases de cultivo de cogomelos, 2 horas para traballo autónomo do alumnado, e 12 horas de docencia teórica.
Recoñecemento de créditos: Ao remate do obradoiro entregarase un diploma acreditativo (asistencia obrigatoria ao 85 % das horas) con recoñecemento de 1 crédito ECTS para as ensinanzas de grao por cada 30 horas. O alumnado solicitará o recoñecemento de créditos no centro onde se imparta a titulación na que pretenda validar esas horas, presentando o certificado/diploma de aproveitamento da actividade.
Docentes: Paula Estévez Caride, Hugo Fernández Ricón, Mauro Rivas Ferreiro.
NOS OBRADOIROS RESPECTARANSE TODAS AS MEDIDAS DE SEGURIDADE DERIVADAS DA COVID´19, SEGUNDO A NORMATIVA APLICABLE, INCLUÍNDO O USO DA MÁSCARA QUE SERÁ OBRIGATORIO EN TODO MOMENTO.
- Introdución ao mundo dos cogomelos e a súa domesticación - Cultivo de cogomelos: especies, parámetros, fases, medios e substratos - Medidas de asepsia e esterilización para traballo con micelios - Preparación de medios de cultivo: placa, gran, paca e tronco - Contaminantes, infeccións e patóxenos - Lexislación vinculada cos cogomelos cultivables - Micorrizas e o seu papel no ecosistema - Explotación micolóxica forestal - Nutracéutica e introdución á micogastronomía