Saber apañar e transportar cogumelos para a súa identificación.
Recoñecer e identificar especies de cogumelos.
Coñecer especies tóxicas, intoxicacións e tratamentos.
Coñecer especies comestibles, propiedades nutracéuticas e tratamento na cociña.
Analizar outras posibles aplicacións antrópicas derivadas do uso dos cogumelos.
OBRADOIRO DE IDENTIFICACIÓN PRÁCTICA DE COGOMELOS
HORARIO CAMPUS DE PONTEVEDRA
Día: 07 de outubro (mércores)
Presencial: X
Por videoconferencia:
Hora:
16:00 – 17:30
Presentación do curso – Introdución á Macromicoloxía
María Cabaleiro – Universidade de Vigo
17:30 – 19:00
Manexo de claves de identificación
Todo o equipo docente
Día: 14 de outubro (mércores)
16:00 – 19:00
Saída de campo e identificación de material recollido
Día: 21 de outubro (mércores)
Presencial:
Por videoconferencia: X
16:00 – 16:45
Macrolepiota e cogomelos semellantes
Hugo Fernández – MycoGalicia Plantae SL
16:45 – 17:30
Cantarelos, trompetas e cogomelos semellantes
Paula Estévez – MycoGalicia Plantae SL
Casos prácticos
Día: 28 de outubro (mércores)
Día: 04 de novembro (mércores)
Níscalos e cogomelos semellantes
Andrés Cordeiro – MycoGalicia Plantae SL
Boletus e cogomelos semellantes
Paula Estévez – Laboratorio MicoVigo
Día: 11 de novembro (mércores)
Día: 18 de novembro (mércores)
Amanitas e cogomelos semellantes
Outras especies de cogomelos de interese
Día: 25 de novembro (mércores)
Día: 02 de decembro (mércores)
16:00 – 17:00
Micetismos e o seu tratamento
Marisa Castro – Universidade de Vigo
17:00 – 18:00
Nutracéutica e introdución á micogastronomía
18:00 – 19:00
Avaliación do obradoiro e despedida
Horas de traballo individual do alumnado (resume das actividades a desenvolver):
O alumnado terá 3 horas totais de traballo autónomo durante o obradoiro que deberá empregar para facer exercicios que se proporán a maiores nas sesións teóricas a distancia, ademais de participar nos foros sobre diferentes temas relacionados cos cogomelos.